UDFORSK SOLSERIEN
FAQ
Alle produkterne – på nær Solbalm Til Læberne og Aftersun med duft – er AllergyCertified, veganske, parfumefrie og dermatologisk testede.
Solbalm Til Læberne og Aftersun med duft er også veganske og dermatologisk testede, men ikke AllergyCertified, fordi produkter skal være parfumefrie for at kunne få denne mærkning.
Et kemisk og et fysisk solfilter beskytter huden på forskellige måder:
Et kemisk solfilter trænger ind i hudens øverste hudlag, hvor det absorberer UV-stråler, så de ikke når ind i huden og gør skade, men stadig giver farve.
Et fysisk filter beskytter din hud ved at lægge en tynd hinde på huden, som reflekterer solens stråler, så de ikke trænger ind i huden. Hvis der er 100 % af et fysisk filter i et solbeskyttelsesprodukt, kan det give en gipslignende hvid hinde på huden.
Vores solprodukter med SPF 30 indeholder tre kemiske solfiltre, mens vores Solcreme Til Ansigtet SPF 50 yderligere indeholder et fysisk solfilter.
De tre kemiske filtre er:
• Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, der er et kemisk solfilter, som giver en stærk beskyttelse mod UVA-stråler, frie radikaler og hudskader.
• Ethylhexyl Triazone, som er et effektivt og vandafvisende UVB-filter med en høj absorbering.
• Diethylhexyl Butamido Triazone, der er et bredspektret UV-filter, som beskytter huden mod både UVB og UVA II.
Det fysiske filter er:
• Zinkoxid, som er et fysisk filter, der lægger en tynd hinden på huden og beskytter huden ved at reflektere solens stråler.
Brug solbeskyttelse hver gang du opholder dig i solen. Påfør solbeskyttelse, 20-30 minutter før du går ud i solen. Smør huden ind flere gange dagligt, gerne hver anden time. En god tommelfingerregel er at bruge en håndfuld solbeskyttelse på kroppen. Alternativt kan du regne med 1 tsk. pr. arm og ben, 1 tsk. til kroppens forside, 1 tsk. til bagsiden samt 1 tsk. til ansigt, nakke og ører. Med andre ord, så vær gavmild, når du fordeler din solbeskyttelse.
Ja, alle vores solbeskyttelsesprodukter er vandafvisende. Det vil sige, at de er testet til, at du kan bade i vand 2 x 20 minutter, før du behøver at smøre dig ind igen, hvis du vel at mærke lufttørrer og ikke tørrer dig med et håndklæde. Men når du har været ude at bade i længere tid, så husk alligevel at påføre solbeskyttelse igen, så du er 100 % sikker på, at din hud er ordentlig beskyttet. Uanset er det godt at påføre solcreme hver anden time, når du opholder dig i solen.
VÆRD AT VIDE: For at kunne skrive, at et solbeskyttelsesprodukt er vandafvisende, skal det have en Water Resistance Retention (WRR) på over 50 %. WRR angiver, hvor stor en andel af produktets vandafvisende egenskaber, der opretholdes, efter du har været i vandet 2 x 20 minutter.
Solen har to slags UV-stråler, som kan skade huden: UVA-stråler, som kan ælde huden for tidligt og UVB-stråler, som kan give solskoldninger og i værste fald hudkræft og modermærkekræft.
Den rette SPF til dig afhænger af din hudtype samt hvor højt UV-indekset er. Har du meget lys hud, skal du bruge en høj SPF, hvorimod en mørkere hud ikke har brug for en lige så høj SPF.
I Danmark er det som regel nok at bruge SPF 30, som beskytter mod 96 % af UV-strålerne. Skal du derimod sydpå, hvor UV-indekset er højere, er det bedre med SPF 50, som beskytter mod 98 % af solens stråler.
Ja, Ecookings solbeskyttelsesprodukter er bredspektrede. Bredspektrede solfiltre beskytter både mod solens UVA- og UVB-stråler. UVA-stråler kan ælde huden for tidligt, og UVB-stråler kan give solskoldninger og i værste fald hudkræft og modermærkekræft.
Ja, Solcreme Til Ansigtet SPF 30 og Solcreme Til Ansigtet SPF 50 kan erstatte din dagcreme. Denne solcreme er nemlig rig på fugtgivende og nærende ingredienser og kan derfor snildt både agere dagcreme og solcreme.
Solcreme Til Ansigtet indeholder blandt andet en særlig svensk alge, som fugter huden lige så godt som hyaluronsyre og yderligere beskytter mod forurening og UV-lys. Du skal derfor ikke bruge dag- og/eller natcreme efter brug af Solcreme Til Ansigtet.
Vores solprodukter kan holde sig 30 måneder i uåbnet stand og 12 måneder efter åbning. Vi anbefaler derfor ikke at gemme åbnede produkter til den efterfølgende sommer – heller ikke hvis du kun har brugt lidt af dem – da vi ikke kan stå inde for konserveringen af produktet herefter. Dertil kan cremerne have været med dig i solen, hvor de også har fået masser af varme, og det kan ligeledes have indvirkning på produktets holdbarhed. Det er bedst at opbevare dine solprodukter ved stuetemperatur.
Det kommer helt an på, hvad du foretrækker. Det vigtigste er at finde en solbeskyttelse, som passer til dig, så du får den brugt. Husk dog at bruge solbeskyttelse med en høj faktor og et bredspektret solfilter samt at fordele solbeskyttelsen jævnt. Det kan måske være svært selv at komme creme på ryggen, men så brug i stedet en sololie med upside-down-spray.
Ja, alle hudtoner har faktisk godt af solbeskyttelse. Måske kommer det bag på dig, hvis du er en af de heldige, som tager godt imod farve og sjældent eller aldrig bliver rød. Men selv hvis du ikke er ’sol-sart’, så kan solen stadig skade din hud og føre til for tidlig ældning af huden, pigmentpletter, karsprængninger og i værste fald modermærkekræft og hudkræft. Solbeskyttelse er faktisk også med til at give en flottere farve, der holder længere. What’s not to like?
Hvis du har tendens til urenheder, er det som udgangspunkt bedst at vælge et solbeskyttelsesprodukt med et kemisk solfilter. Et fysisk filter lægger nemlig en tynd hinde på huden, hvilket kan tilstoppe porerne og give urenheder.
Solcreme Til Ansigtet SPF 30 indeholder tre kemiske solfiltre, mens Solcreme Til Ansigtet SPF 50 også indeholder et fysisk solfilter. Indholdet af det fysiske filter i Solcreme Til Ansigtet SPF 50 er dog forholdsvis lavt, og derfor bør den ikke give tilstoppede porer. Det er altid vigtigt at fjerne din solcreme med et renseprodukt om aftenen, inden du påfører natcreme og lignende, så solcremen ikke spærrer for dine andre hudplejeprodukter.
Ja, husk at vaske din solcreme af om aftenen, da den ellers kan blive siddende på huden og spærre for, at dine andre hudplejeprodukter kan trænge ordentligt ind. Derudover kan overskydende solcreme også tilstoppe porerne og gøre huden irriteret.
Du kan heldigvis let vaske solcreme af med en rensegel, showergel eller lignende. Det er nødvendigt med et renseprodukt, da mange solbeskyttelsesprodukter er vandfaste/vandafvisende og derfor ikke kommer ordentlig af med vand alene.
Aftersun er en god idé oven på en solrig dag. Huden kan ofte være irriteret, når den har fået for meget sol og her er aftersun god til at lindre og køle huden, så den falder til ro igen.
Vores Aftersun og Aftersun Parfumefri indeholder fugtgivende og nærende ingredienser, såsom økologiske olier, naturlig squalane samt plante- og svampeekstrakter, som holder din hud fugtmættet, så din kulør bliver pænere og holder længere. Har du brug for endnu mere fugt, kan du blande en smule Multi Olie i din Aftersun.
TIP: Kom din aftersun i køleskabet for at fremme dens kølende effekt.
Vores solcreme er fyldt med fugt og pleje, så hvis din hud er fugtmættet, kan solcremen godt fnulre lidt på huden – her anbefaler vi i stedet at bruge Sololie.
Solcremen fnulrer muligvis også, hvis du ikke har fjernet døde hudceller, da de kan spærre for, at solcremen kan trænge ordentligt ind. Husk derfor at skrubbe din hud i ny og næ, det sætter også gang i blodcirkulationen og giver huden naturlig glød.