Whocopied.me

Sortering og genanvendelse af emballage


Ecookings emballager er designet til, at materialet kan genanvendes.

I Danmark har vi en høj genanvendelse af glas og aluminium, og genanvendelse af plast er i stor fremgang. Den gode udvikling understøtter vi naturligvis med vores emballager.

For at materialerne kan genanvendes, skal de sorteres korrekt. Det betyder, at glas og plastik skal smides ud som glas- og plastaffald, og at aluminium skal sorteres som metalaffald.

Ecookings emballager er designet til at kunne skilles ad i de forskellige materialer. Hvis du fx har en Multi Olie i en glasflaske med pumpe af plastik, skal flaske og pumpe adskilles inden udsmidning. Det er heldigvis meget simpelt - du skruer pumpen af flasken og smider den til plastindsamling, og flasken kan komme i glascontaineren.

Enkelte af vores pumper indeholder en lille metalfjeder. Derfor er det ekstra vigtigt, at pumpen skilles fra flasken, så pumpen bliver håndteret korrekt i genanvendelsesprocessen. Vi arbejder på at udskifte alle vores pumper, så de ikke består af flere forskellige materialer.

De, der arbejder med at sortere plastik, bliver ekstra glade, når de enkelte dele er skilt fra hinanden. Så du må meget gerne skrue dine låg og pumper af alle flasker og krukker – også dem, der er lavet af plastik, når du sender materialet til genanvendelse. Så kan du i øvrigt også få nemmere adgang til de sidste dråber af produkterne.

Emballagerne til tørshampoo og hårlak indeholder drivmidler. Drivmidler er helt uskadelige og sørger bare for, at produktet er under tryk, så det kan sprayes ud af flaskerne. Det betyder dog, at flaskerne bør sorteres sammen med malerbøtter og de øvrige emballager, der afleveres på genbrugsstationen som det, vi kalder ’farligt affald’.

Enkelte af vores tuber er lavet af restmaterialer fra sukkerrørsproduktion. Tuberne er 100% en plastart kaldet polyethylene og kan derfor frasorteres som plastik. Husk, at adskille låg og tube inden frasortering.

Inspiration til hverdagen


Mere inspiration