Få det bedste ud af din hudpleje: Skrub af!

Døde hudceller. Det lyder hverken kønt eller rart, vel? Slip af med den døde hud, så den på et øjeblik får glød, bliver blød og får dine hudplejeprodukter helt ind i huden, hvor de skal virke.

Hvorfor skal jeg skrubbe min hud?

Vi udskiller hele tiden døde hudceller, fordi de skifter konstant. Nogle af dem havner i badets afløb, nogle i sengetøjet, nogle rundt i vores omgivelser. Men med den løbende udskiftning af hud, bør du tage sagen i egen hånd og skrubbe dem væk. For det første, fordi det føles rarere. For det andet, fordi laget af døde hudceller suger dine plejeprodukter og dermed stjæler en del af deres effekt. Og så bliver din hud bare blødere og glattere, og fordi en gang skrub sætter gang i blodcirkulationen, får din hud også mere glød.

Hvor ofte skal jeg skrubbe?

Du bør skrubbe din hud i ansigtet 1 til 3 gange om ugen alt efter, hvor sensitiv din hud er. Din hud på kroppen bør du også give en omgang 1 til 2 gange om ugen.

Hvordan skal jeg gøre?

Når du bruger ansigtsscrub, skal du fugte dit ansigt med vand, inden du går i gang. Fordel scrubben med fingerspidserne i hele ansigtet – undgå dog øjenomgivelserne – og massér så blidt de små fine skrubbekorn af mandelkerner ind i huden, inden du vasker af med vand. Scrubben indeholder næring fra olier, så din hud ikke tørrer ud.

Du kan også vælge at peele dit ansigt med en Peel Maske. Den skal ikke skrubbes ind, og du skal kun bruge den én gang om ugen. Masken har en eksfolierende effekt, som udglatter og strammer din hud op. Den har en meget lav PH-værdi, og det er helt normalt, at det prikker og brænder at have masken på, og at du kan blive rød i ansigtet af behandlingen. Derfor anbefaler vi, at du bruger masken om aftenen. Det er meget vigtigt, at du altid efter brug af Peel Maske følger op med masser af fugt, fx Vitamin Boost serum eller en Fugtmaske, som du sagtens kan beholde på natten over.

Når din krop skal have en overhaling, er det også en god idé at fugte huden med vand først. Fordel en blanding 1:1 af badesalt og Multi Olie på kroppen og skrub med bløde bevægelser kroppen fra skuldrene og ned. Den samme blanding kan bruges med hårdere tryk på tørre fødder, som vil blive glade for at blive forkælet bagefter med et tyndt lag Alt I Én Balm. Den virker ekstra godt, hvis du smører fødderne ind om aftenen og sover med strømper på.

Mere inspiration

Lav din egen maske med Ecooking

Vi kan alle bruge lidt selvforkælelse fra tid til anden og en god måde at…..

Læs mere

Tina og Sarah fortæller om Ansigtsmist/skintonic

Se Tina Søgaard, stifter og ejer af Ecooking, sammen med Sarah Grünewald forklare hvordan du…..

Læs mere

Tina og Sarah fortæller om Ansigtsscrub

Se Tina Søgaard, stifter og ejer af Ecooking, sammen med Sarah Grünewald forklare hvordan du…..

Læs mere