Info omkring Håndrensegel 02

Vi kunne i forgårs, efter 18 måneders produktudvikling, endelig introducere jer for vores nyeste familiemedlem, Håndrensegel 02. Vi har efterfølgende modtaget en del reaktioner på dette produkt, og derfor føler vi, det er på sin plads at forklare tanken bag håndrensegelen. Først og fremmest vil vi gerne beklage, at nogen har den opfattelse, at vores kommunikation omkring produktet har været misvisende – det har bestemt ikke været meningen at vildlede nogen eller påstå at dette produkt kan noget, det ikke kan. Derfor vil vi også være ekstra opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer omkring nye produkter i fremtiden.

Håndrensegelen er en del af vores hudplejeserie, og derfor har vi fokuseret på, at den indeholder ingredienser, der skal til for at pleje, fugte og rense hænderne, når du ikke har mulighed for at vaske hænder. I udviklingen af vores Håndrensegel har vi arbejdet ud fra retningslinjer, der er udstukket af WHO (World Health Organization), som anbefaler en alkoholkoncentration på mellem 60-90%. Ecooking leverer nemlig varer til hele verden, og derfor har vi valgt at følge den europæiske standard, for denne type produkter, som ligger på 60%. Dertil anbefaler Centers for Disease Control & Prevention altid at vaske hænder med vand og sæbe, når det er muligt, da håndvask reducerer mængden af alle typer bakterier og kemikalier på hænderne – men hvis sæbe og vand ikke er tilgængeligt, kan et håndrensemiddel med mindst 60% sprit hjælpe dig med at undgå at blive syg og sprede bakterier til andre.

Når det er sagt, så er det vigtigt for os at understrege, at vores Håndrensegel 02 med 60% sprit ikke er lavet som en desinficerende håndsprit, da formålet som nævnt er at rense, pleje og fugte.

Til orientering kan vi efter dialog med Sundhedsstyrelsen afkræfte, at de har udstukket nogen retningslinjer for alkoholprocentsats i desinficerende håndsprit. De anbefaler derimod, at man vasker sine hænder grundigt.
Statens Serum Institut anbefaler, at der er mellem 70-85% alkohol i en desinficerende håndsprit – og derfor vil vi gerne understrege, at vores produkt ikke er en desinficerende håndsprit, men en Håndrensegel.

Vi anbefaler, ligesom sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, at man vasker sine hænder grundigt og følger de regler, som er udstukket af myndighederne.

Vi vil meget gerne besvare alle spørgsmål individuelt, men det har vi desværre ikke mulighed for på nuværende tidspunkt. I disse tider skal vi passe ekstra godt på vores virksomheder og sørge for, at denne situation går mindst muligt udover de ansatte. Derfor vil der ikke blive kommenteret yderligere på vores Håndrensegel.

Lad os stå sammen i denne situation og gøre vores yderste for at overholde de nødvendige forholdsregler, der er vigtige for, at vi kan komme igennem dette på den bedst mulige måde.

På forhånd tak for jeres forståelse.

God dag
Tina Søgaard
Team Ecooking

 

Links:
sundhed.dk