Whocopied.me

Spotstick til bumser og urenheder – en lille redningsmand til håndtasken.


Du kender det sikkert - Bumser, hudorme og urenheder, som dukker op på de mest ubelejlige tidspunkter. De små genstridigheder kan forekomme over hele kroppen, men de optræder oftest i ansigtet, da der er flere talgkirtler i netop dette område. Særligt T-zone området – altså hage, næse og pande-området er særligt ramt. Ecooking Young Spotstick er en vaske ægte life-saver, når du kan mærke, at der er en bums eller en urenhed på vej.
I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor Spotstick er effektiv, se før og efter billeder efter brug af Spotstick, få tips til, hvordan du skal bruge den, og lære mere om, hvorfor bumser opstår, og hvad man kan gøre for at undgå dem.

Hvorfor er Spotsticken effektiv?

Spotstick indeholder en blanding af aktive ingredienser, som er nøje udvalgt til effektivt at modvirke irritation i huden. Indholdet af allantoin har blandt andet en beroligende effekt på irriteret hud og naturlig hvidtjørn mindsker urenheder ved at holde din huds bakterie- og fedtniveau i balance. Hvidtjørnen og allantoinen er i stærkt selskab med økologisk Aloe vera og provitamin B5, som plejer den irriterede hud ved at køle og fugte huden.

Se Lauras (vores dygtige content-creator) før og efter billeder ved brugen af Spotstick.

Hvorfor opstår bumser?

Uren hud er noget de fleste af os forbinder med vores teenageår, men mange kvinder og mænd rammes også af problemet som voksne. Særligt kvinder oplever problemer med urenheder i forbindelse med graviditet eller eksempelvis ved start eller stop på p-pille indtag. Uren hud er nemlig ofte forårsaget af hormonelle udsving. Perioder med stress kan ligeledes være medvirkende til, at talg-produktion intensiveres. Vi kan heller ikke komme uden om, at din arvelige disposition, altså genetikken, kan have betydning for, om du i større eller mindre grad vil være disponibel overfor urenheder, bumser og hudorme.


Vidste du, at hudorme er forstadiet til bumser?

Hudorme, black heads eller komedoner (ja – kært barn har mange navne) – opstår pga. tilstoppede talgkirtler. Når hudormen opstår, skyldes det faktisk en overproduktion af talg i talgkirtlerne. Talg produceres i hudens porer og består primært af fedt og døde hudceller. Det er helt normalt, at huden producerer talg, faktisk er talg hudens egen form for fugtighedscreme, som holder huden velfugtet og smidig. Talg-produktionen er derfor nødvendig og gavnlig for huden – men der hvor problemet opstår er, når talg-produktionen overstimuleres og kommer i ubalance, og det er netop denne hormonelle ubalance, som er medvirkende til at overstimulere talg-produktionen. En hudorm bliver til en bums, når der trænger bakterier ned i talgkirtlen, hvorved en infektion opstår.


Hvad er afgørende for at undgå bumser?


  • Din renserutine er alfa omega: En kontinuerlig renserutine er afgørende i kampen mod bumser. Det er vigtigt, at du får rengjort og renset huden, inden du påfører creme, serum mm. Ansigtsrensen er nemlig medvirkende til at fjerne overflødigt snavs, makeup-rester og døde hudceller, som er med til at tilstoppe talgkirtlerne.

  • Du kan med fordel gå efter en mild ansigtsrens uden parfume og farvestoffer, som ikke virker udtørrende på din hud. Du kan med fordel gå efter en rensegel med et højt glycerin-indhold som virker fugtgivende for huden.

  • Nix Pille – du gør bare tingene værre: Undgå for alt i verdenen at pille i bumserne eller at trykke hudormene ud. Selvom det faktisk er muligt at klemme hudorme ud, så skal du passe på med at pille i dem. Når du piller tilfører du nemlig bakterier til hudporen (medmindre de hænder er HELT rene og afsprittede). Når der tilføres bakterier til hudens porer, kan det være medvirkende til dannelse af bumser. Samtidigt er der stor risiko for at skabe ar på huden. Det bedste råd er derimod at skabe sunde og vedholdende hudplejerutiner.

  • Hvad med fødevarer – chips, fastfood mm? Mange oplever en sammenhæng mellem forekomsten af bumser og urenheder og indtaget af fed mad, sukkerholdig mad eller eksempelvis chips. Men kigger man på videnskaben, er der faktisk ikke klare og ensartede resultater for, at usunde fødevarer giver uren hud. Det kan være meget individuelt, hvad huden reagerer på, så det bedste råd er faktisk, at du er opmærksom på dit fødevarer-indtag, og holder øje med hvordan huden reagerer – og efterfølgende tilpasser dit mad-indtag.

  • Pas på med tung make-up, som tilstopper huden: Fedt- eller olieholdig creme eller makeup tilstopper hudens porer og kan give bumser. Derfor skal du passe på med tung make-up, eller i hvert fald være meget opmærksom på at rense dit ansigt inden natten. Går du med en tungere makeup, anbefaler vi, at du renser din hud to gange for at sikre, at alt skidt og snavs er renset af huden. Gå efter cremer og make-up uden komodogene olier. Komedogener olier tilstopper hudens talgkirtler.

Ingredienser som er fordelagtige at gå efter, når du har uren hud:

• Allantoin: Har en beroligende effekt på rød og irriteret ansigtshud.


• Salicylsyre: Er enormt effektivt til at få bugt med hudorme og bumser, da denne ingrediens har en keratolytisk (opløsende) effekt. Det vil sige, at salicylsyren er medvirkende til at eksfoliere/peele porerne, så talgkirtlerne ikke tilstoppes. Derudover er salicylsyren medvirkende til, at keratinet (proteinet) i huden blødgøres, så hudens fugtbindende evner øges betydeligt.


• Naturlig hvidtjørn: Mindsker urenheder ved at holde hudens bakterieflora og fedtniveau i balance.


• Økologisk Aloe vera: Danner et kølende og beskyttende lag på huden. Effektiv til urenheder, irriteret og tør hud.


• Provitamin B5: Er er et fugtighedsbevarende vitamin. Mange tror fejlagtigt, at urenhed ofte er overfugten. Men faktisk er den rette mængde fugt afgørende for pæn, ren og ensartet hud. Fedtet hud kan faktisk skyldes manglende fugt, hvorfor huden går ind og overproducerer talg.


Stress er en af de store syndere:

Kigger man på videnskaben er det faktisk bevist, at stress er medvirkende til at øge talgproduktion, hvilket kan være medvirkende til at skabe yderligere urenheder. Selvom det er nemmere sagt en gjort, så kan dit stress niveau være afgørende for din huds sundhed.

En sidste ting:

Lige på falderebet, vil vi gerne minde dig om at kontakte lægen, hvis du er ramt af svær akne. Din praktiserende læge kan behandle let til moderat akne, men hvis du er ramt af svær akne, er det dog nødvendigt at kontakte en hudlæge.


Kilder:
https://netdoktor.dk/sygdomme/fakta/bumser.htm
https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hud/sygdomme/akne-bumser/akne-oversigt/

Læs mere on Ecooking SpotstickEcooking familiemedlemmer til uren hud:


Mere inspiration