Whocopied.me

Kaffe i Ecookings produkter?

Vidste du, at det er meget få procenter af næringsstoffer og materialer, der udnyttes i kaffeproduktion?

Når du brygger kaffe, er det ca. 1 % af næringsstofferne, der bruges. Men selve dyrkningen af kaffe genererer også fibre, cellulose og andre ting, der normalt ikke udnyttes.

Peter Larsen Kaffe har derfor skabt Circular Coffee Community, der blandt andet skaber grobund for, at virksomheder fra forskellige brancher kan arbejde sammen om at udnytte råstofferne bedre. Og nu er Ecooking også en del af den cirkulære familie, der tæller firmaer som grums, new loop, The Upcyle, Kolding Designskole og mange andre.

I Ecooking undersøger vi, om råvarerne fra kaffeproduktion kan bruges i kosmetikbranchen.
Kan vi bruge restmaterialer fra kaffebær til produktion af emballager? Og vil kaffeolie, kaffesmør og det såkaldte silverskin kunne bruges i geler og lotions? Vi har derfor udviklet en bodylotion, en ansigtscreme og en rensegel med materialer fra Peter Larsens forsyningskæde, som vi lige nu tester i vores laboratorium.

Men først og fremmest er vi stolte over at være en del af Circular Coffee Community, og at Ecooking tager del i den cirkulære økonomi. 

Læs mere om Circular Coffee Community her.

Mere inspiration