Whocopied.me

Vores neglelak er 18-free

Inden for neglelakverdenen bruger man en term, der hedder ”18-free”. Denne term betyder, at en neglelak ikke indeholder nedenstående 18 ingredienser, der kan give irritation, allergi eller være miljø- og sundhedsskadelige.

Nogle af de 18 ingredienser er tilladte at bruge i kosmetik i EU, mens andre ikke må anvendes. Uanset om stofferne/stofgrupperne er tilladte eller forbudte at bruge i kosmetik i EU, skriver vi ikke ”fri for-anprisninger”, som nedgør eller miskrediterer godkendte stoffer/stofgrupper eller anpriser, at produkterne ikke indeholder stoffer/stofgrupper, de ikke må indeholde ifølge lovgivningen.

Vores Nail Polish er dog ikke formuleret med nogen af de 18 ingredienser på listen, fordi ingen af de lovlige ingredienser er på vores positivliste. F.eks. er vi et vegansk brand og af den grund indeholder vores produkter ikke animalske ingredienser.

DE 18 INGREDIENSER

** = forbudt at anvende i kosmetik ifølge EU-lovgivningen.
* = lovlig at anvende i kosmetik ifølge EU-lovgivningen.

1. Toluen* (ok at bruge i neglelak)
Et opløsningsmiddel, som primært bruges til overfladebehandling, i klæbemidler, blæk, farmaceutiske produkter og industrielle processer. Kan kendes på en sød, men meget giftig lugt, som f.eks. har vist sig at nedsætte hjernefunktionen.

2. Formaldehyd*
Stoffet virker stærkt irriterende på menneskers øjne og øvre luftveje, fremkalder allergi, kan give allergisk kontakteksem og er kræftfremkaldende ved indånding af høje koncentrationer i arbejdsmiljøet.

3. Dibenzothiophene (DBT)*
Bruges som blødgører og opløsningsmiddel, så neglelakken holdere længere. Særligt skadeligt for gravide kvinder, da det kan forårsage misdannelser hos fosteret.

4. Formaldehyd Resin*
Fremstilles ud fra Formaldehyd og bruges typisk som klæbemiddel i MDF-plader. Tilsættes neglelak som hærder, men kan forårsage hudirritationer.

5. Camphor*
Hvidt, voksagtigt, krystallinsk stof. Bruges i neglelak til at give et skinnende lag på neglen, men kan forårsage hudirritation. Når den indhaleres, kan den også give hovedpine og leverdysfunktion.

6. Triphenyl Phosphate (TPHP)**
Meget giftigt, hormonforstyrrende stof som primært bruges i plastindustrien. Undersøgelser har vist, at stoffet kan spores i kroppen på de folk, der har brugt neglelak med denne ingrediens.

7. Xylene*
Frigiver dampe, som irriterer både øjne og din hud. Viser sig typisk som hovedpine eller svimmelhed hos brugeren.

8. Parabenes*
Nogle parabener mistænkes/klassificeres som værende hormonforstyrrende.

9. Animal-derived Ingredients*
Er ikke i lakken, fordi alle vores produkter (med undtagelse af Alt I Én Balm og Lip Balm, som indeholder naturlig bivoks) er veganske.

10. Fragrance*
Vores lakker er parfumefrie i forhold til vores allergiske kunder, og kunder som undgår parfume.

11. Sulfates*
Sulfater forbindes typisk med et vaskeaktiv, og nogle brugere har fået hudirritationer ved brug af sulfatholdige produkter.
Kan f.eks. være Zinc Sulfate, der anvendes i produkter som antimikrobiel ingrediens.

12. Dibuthylphtaate (DBP)**
Bruges i neglelakker for at forhindre, at lakken går i stykker. Kan medføre reproduktive problemer såsom medførte handicap.

13. Bismuth Oxychloride*
Et biprodukt ved raffinering af bly og kobber. Bruges ofte i makeup (blush, pudder osv.), fordi det giver et skinnende udseende til produktet. Der er set tegn på, at det kan forårsage hudirritationer.

14. Methylisothiazolinone (MIT)* (max. 0,01 % i rinse off-produkter/forbudt i leave on-produkter)
Et stærkt allergifremkaldende konserveringsmiddel.

15. Hydrochionon Monomethyl Ether (MEHQ)**
Bruges som stabilisator. Kan give hud- og øjenirritationer og mistænkes for at være potentielt kræftfremkaldende.

16. Ethyl Tosylamide**
Bruges til at få lakken til at tørre hurtigere, men forbindes med antibiotikaresistens. Hvilket betyder, at antibiotika ikke vil have sin rette effekt mod en bakterie.

17. Gluten*
Gluten er primært et problem, hvis man er glutenallergiker, da man så vil kunne opleve alvorlige reaktioner, hvis det absorberes i blodet.

18. Palm Oil*
Er ikke i neglelakkerne for beskyttelse af miljøet.

Køb Nail Polish

Mere inspiration