Om Ecooking

 

Forbrændte læber blev begyndelsen på ny serie

Tina Søgaard er ophavskvinde til Ecooking. Et skønhedsbrand, der består af enkle salver, olier, serummer og cremer, der kan afhjælpe alt fra fine linjer, tør hud, sår og akne til at give huden nyt liv. Kvalitetsserien er skabt ud fra hendes eget ideal om ikke at gå på kompromis. Og det er årsagen til, at de er så effektive.

Som ung pige var Tina Søgaard med sine forældre på solferie, da hun blev voldsomt forbrændt på læberne. I mange år brugte hun en bestemt salve til at hele læberne, men udviklede intolerance over for den, og kunne ikke få et godt resultat lige meget, hvor mange andre produkter, hun prøvede.

Derfor rørte Tina selv en salve sammen – baseret på viden, hun havde opsøgt og fået igennem årene. Salven hjalp, og en livslang passion var født. De store guidende spørgsmål har for Tina siden dengang været: Hvad virker? Og hvad skal der til for at behandle hendes egen og andres hud med reel omsorg?

Det vigtigste har været, at der er nok i af det, der giver en effekt, altså at produkterne virker. Derefter er der lagt så meget naturlighed og økologi i produkterne som effekten har tilladt.

Det har ikke været vigtigt at have en gennemgående råvare eller en rød tråd, men til gengæld, at produktet hænger sammen og at effekten bibeholdes.

Ud fra den devise er Ecooking skabt, og hvert enkelt produkt er skabt som en ”problemløser” og ikke som en samlet serie.

Med dette for øje, skabte Tina Søgaard som det første Multibalmen, som nu er en af Ecookings hjørnesten. Men Ecooking har også mange andre produkter i serien.

Produktserien er ikke oprindeligt lavet med salg for øje, men startede ved køkkenbordet, hvor venner og familie kom forbi, og fik et syltetøjsglas med hjem med Tinas hjemmerørte cremer. Brandsår blev helet, rynker og linjer lettet, og hud genoprettet med hjælp fra hendes salver, olier og cremer. De hjemmerørte produkter blev afprøvet og til sidst var efterspørgslen så stor, at de blev sat i produktion.

I dag er Ecooking en veldrevet virksomhed. Tina Søgaard har i gennem en årrække videreudviklet sine køkkenrecepter, ligesom hun også står bag produktion af private label produkter til kunder i hele norden. Men hendes lille ny baby, Ecooking, får netop nu meget opmærksomhed, og der er sket rigtig meget siden opstarten af brandet for godt 2 år siden. Sortimentet er blevet udvidet med flere skønne cremer, serummer og olier og Ecooking har for nyligt åbnet deres helt eget lille Showroom/butik i Store Strandstræde i København.

Der er ikke et bestemt produkt, der er omdrejningspunktet i Ecooking, men spørger man Tina, hvilket er hendes top 3 og som man ikke kan leve uden, så er det Multi Olien, Peel Masken og E-vitamin Serum, der er hendes svar, og som en indskudt bemærkning, kommer det også med, at Multibalmen er et must have i enhver taske.

Tina Søgaards passionerede væsen brænder igennem hendes produkter. Det oprigtige ønske om at gøre en forskel gjorde det naturligt for hende at vælge den økologiske og bæredygtige vej, og derfor fik Ecooking sit navn, det er økologisk og det er oprindeligt lavet i køkkenet.

Stort potentiale i ærlighed

Da Tina Søgaards egen mor en dag klagede over, hvor forvirrende det var at læse alle de vanskelige navne og varedeklarationer på skønhedsprodukter, fik Tina den tanke, at selvfølgelig skal produkterne hedde det, det er og indholdet skal stå på forsiden, så alle kan se, hvad produkterne indeholder. Derfor hedder en dagcreme DAGCREME og ikke andet.

 

”Mange ingredienser, der virkeligt virker, er ekstremt kostbare – især i de doser, der skal til for at skabe en varig effekt. Men med Ecooking har jeg givet slip og lever op til mine egne drømme: Her sparer jeg ikke på noget, og jeg putter alt det, der efter min mening skal til, i det enkelte produkt. Samtidig er det vigtigt for mig, at kvinder og mænd uden millioner har adgang til mine produkter og oplever, hvor glad man bliver, når man kan mærke og se, at huden får den fugt og pleje, der skal til. Derfor er det ikke ingredienserne, der sætter prisrammen, men mig, ud fra ønsket om, at alle skal have råd til ren skønhed”.

Spørger man Tina, om hendes produkter kun virker, hvis de bruges som serie, så er svaret ”nej”. Hvert produkt er en problemløser, der kan stå alene, og som kan mixes med andre favorit produkter/mærker efter ønske.

Nøje gennemtænkte recepter og bæredygtighed

Hver eneste recept på hvert eneste produkt er nøje gennemtænkt og sammensat, og netop derfor er der ikke én gennemgående ingrediens i samtlige produkter. De store spørgsmål: hvad virker? Og hvad skal der til? guider også her produktionen. Ecooking udvikler til stadighed nye produkter ud fra disse to principper, og altid med omsorg for slutbrugeren -testet på hele Tinas familie og vennekreds.

Recepterne er udviklet til en serie til hele familien, som er så mild og ren, at nogle af produkterne kan spises, og samtidig har den ønskede virkning på dit ansigt, dit hår og din krop. Huden er kroppens største organ. En sund hud er vigtig for dit helbred og velbefindende. Din hud beskytter dig mod kulde, varme og sygdomme

Ecooking har valgt at erstatte noget af vandet i produkterne med økologisk blomstervand (agurke-ekstrakt) for at give en endnu højere grad af økologi, og hele tiden monitoreres udviklingen indenfor de ingredienser, som Ecooking er baseret på.

Det er et bevidst valg ikke at komme yderemballage på produkterne for at skåne miljøet.

Emballagerne købes ind i DK for også at tænke Co2 ind i konceptet, og etiketterne er trykt på et materiale, der ikke belaster naturen.

 • Privat & professionelt brand

Ecookings produkter udmærker sig blandt andet ved at have så høje koncentrationer af effektive og virksomme komponenter, at produkterne kan bruges både i saloner og derhjemme.

 • Design

Ecooking bestræber sig på et tidsløst design. Et simpelt design, der ikke lader produkternes indpakning overskygge hverken den brede målgruppe, eller produkternes indhold.

 • Råvarer

Ecookings særligt udvalgte råvarer:

 • 100 % rene økologiske og naturlige olier
 • 100 % æteriske olier og duftudtræk
 • mange vitaminer og mineraler
 • antioxidanter
 • mange forskellige ekstrakter
 • milde råvarer og konserveringssystemer
 • uden parabener
 • uden kunstige farvestoffer

… og med omtanke for VORES miljø

 • Produktion

Ecooking er dansk udviklet, dansk produceret og håndfyldt på egen lille fabrik med omtanke for forbrugeren og miljøet.